20.10.08

Mikrosiru666

Kirjoitin reilu viikko sitten: "En kovin innoissani vouhota minkään mikrosiruasian takia.." Ehkäpä minun on selitettävä itseäni hieman tarkemmin. Mielestäni asenteeni ei ole ristiriidassa uskovaiselle, päinvastoin.

Tiedän, että ajatusteni takia moni pitää minua varmasti nyt hereetikkona. Jos joku menettää yöunensa Digitodayn artikkelin johdosta, jossa on video miehestä, joka asentaa itselleen mikrosirun käteen, jossain on vikaa, ja pahasti. Artikkelin videosta on pitkä matka Pedon merkkiin.



Ensinnäkin on ihmeellistä, että vanha juttu nostattaa tällaisen kohun - video julkaistiin Digitodayssä 16.10., youtubeen se on ladattu kaksi kuukautta aikaisemmin, ja ensimmäinen mikrosiru on todistettavasti istutettu ihmiseen vuonna 1998 - kymmenen vuotta sitten!

Miksi en vouhota mikrosiruja vastaan
1) Suurin osa tapaamistani ihmisistä, jotka vouhottavat mikrosiruja vastaan, eivät ole olleet ns. vakuuttavia persoonia. Syitä persoonien epävakauteen on ollut monia, enkä halua leimata ketään mainitsemalla edes esimerkkejä. Yhdenkään vakavasti otettavan auktoriteetin en ole kuullut kehottavan seurakuntaa pidättäytymään mikrosiruist ja varastoimaan purkkiruokaa kallionkoloon.

2) Ilmestyskirjan sanoman on tarkoitus luoda toivoa, ei pelkoa. Kuitenkin suurin osa niistä, jotka "vouhottavat" mikrosiruista ja antikristiuksesta, tuntuvat lähestyvän aihetta juuri pelosta. Eikö Johannes kirjoita toisessa tekstissään: "Pelossahan on rangaistusta jo kylliksi"? Jeesus Kristus on voittaja, eikä meidän tarvitse pelätä mitään.

3) Ilmestyskirjassa sanotaan, että 666, pedonmerkki, on ihmisen luku, jonka kaikki, jotka osaavat laskea kykenevät selvittämään. Luku oli keisari Neron nimen lukuarvo. Kukaan ei saanut ostaa tai myydä esim. taloaan, jos ei palvonut keisaria. Keisarin palvominen ei tapahtunut vahingossa, vaan kadulla oli aseistettuja sotilaita, jotka vartioivat, että keisarin kuvaa kumarrettiin. Jos joku asentaa käteensä mikrosirun, jolla saa auki asekaapin oven, ei se tee hänestä antikristuksen palvojaa, sillä pedon palvominen vaatii asian tietoisen hyväksymisen.

4) Monet väittävät, että meihin on voitu salaa istuttaa mikrosiru. Totta. Mikrosirut eivät kuitenkaan ole tällä hetkellä teknisesti luottokorttia kummoisempia. Ne eivät kestä vielä mitä tahansa, ja mm. sähköinen tai magneettinen pulssi saattaa tuhota sirun ja aiheuttaa palovammoja kantajalleen. Mikrosirua ei pystytä käyttämään paikantamiseen, sillä se vaatisi kehon ulkopuolisen antennin (GPS), eikä se pysty välittämään aktiivisesti tietoja ulospäin, sillä se vaatisi voimakkaan lähettimen, ja akun. Näitä asioita ei todellakaan voida piilottaa ihmisen sisälle.

5) Väitetään, että mikrosirun avulla voitaisiin hallita mieltä. Siru ei ole millään tavalla kosketuksissa ihmisen hermojärjestelmän kanssa - ainoa, joka on kosketuksissa ihmisen ruumiin kanssa, on silikaattikapseli, johon siru on tiiviisti suljettu. Sirun tietoja voidaan tarkastella ulkoisella sirunlukijalla. Siru ei aktiivisesti välitä tietoa mihinkään, eikä se ole "symbioosissa" elimistön kanssa, vaan päinvastoin; sirujen on todettu mm. laukaisevan allergisia reaktioita ja keho on saattanut hylkiä sirua, sekä jotkut ovat saaneet pahoja tulehduksia siruista. On myös epäilty, että siru aiheuttaisi syöpää.


Onko mikrosiru modernin ajan Pedon merkki, 666? Ei ole. Meillä ei ole sellaista teknologiaa, enkä näe maailmassa vielä yhtä hallitsijaa, joka pystyisi hyötymään tällaisesta vallasta. Ehkäpä se Suuri eksytys tulee joskus tulevaisuudessa juuri mikrosirun muodossa, mutta kenenkään ei pidä kuitenkaan pelätä, sillä emme me kristityt voi paholaista alkaa vahingossa palvoa. Rohkaistaan mieluummin ihmisiä kuin pelotellaan!

4 kommenttia:

Timo Koivisto kirjoitti...

Kiitos Tommille perusteellisesta ja perustellusta vastauksesta kysymykseeni aiemmin. Vastauksesi sisälsi monta hyvää näkökohtaa eskatologiaan liittyen. Erityisesti mieltäni ilahdutti se uskon ja toivon näkökulman korostus, joka siitä tuli esille.

Kaikesta en kuitenkaan voi olla samaa mieltä kanssasi, vaikka haluaisinkin. Joten sallittakoon muutama huomio & kommentti:

Se, mikä herättää ihmetystä on vastauksessasi esille tuleva luvalla sanoen "kiihkeä" vuodatus Ilmestyskirjaan yms. liittyen. Eihän alkuperäisessä kysymyksessäni ja vielä vähemmän mainitsemassani nettilinkissä puhuta mitään ko. Raamatun kirjasta. Ulkopuolisen lukijan silmin voisi siis äkkipäätä ajatella, että joku muu tässä nyt "lähestyy aihetta pelosta" käsin. Esim. väiteesi, että "monet väittävät, että meihin on voitu salaa istuttaa mikrosiru. Totta." on kyllä aika hurja. Haluaisitko perustella tätä väitettäsi vähän?

Eli mitä ihmettä alkuperäisellä kysymykselläni ja nettilinkilläni on tekemistä mainitsemasi "purkkiruuan varastoimisella kallionkoloon" kanssa?

Pointtini on tämä: tänään mikrosiruista puhuvat yleensä ihan jotkut muut tahot kuin kristityt. Eli ne ovat usein ihan sekulaareja kansalasisoikeus- ja ihmisoikeusjärjestöjä, poliittisia toisinajattelijoita, järjestäytyneestä yhteiskunnasta omasta halustaan syrjäytyneitä anarkisteja/"autonomeja" tai ihan einari taviksia, jotka pelkäävät orwellilaista "isoveli valvoo"-kontrolliyhteiskuntaa. (Ks. http://fi.wikipedia.org/wiki/George_Orwell.) Tähän liittyen väitteesi, etteikö mikrosiruja kyetä käyttämään paikantamiseen ei kestä lähempää tarkastelua. Mutta evankeliointia ajatellen voisi olla hyvä juttu jakaa joidenkin eikkareiden oikeutettua huolta ihmisoikeuksien kapenemisesta ja kontrollin lisääntymisestä yhteiskunnassamme. Vai mitä mieltä olet?

---
Ihan toinen juttu on sitten se, miksi useat kristityt omaksuvat kaltaisesi asenteen? Luulen, että siihen on vaikuttamassa kaksi seikkaa:
- 70- ja 80-lukujen ylilyönnit eskatologian harrastuksen alueella tai uskovien piirissä kulkevat "kauhukertomukset" niistä
- postmodernin kyynisyyden synnyttämä tarve osoittautua "fiksuksi" ja "nykyaikaiseksi" ulkopuolisen maailman silmissä, joka ei "vouhota" oikein mistään

Onko siis tämän kaltainen suhtautuminen monelle meistä viimeinen keino yrittää olla näyttämättä naurettavalta sekulaarin maailman silmissä, kun sanomme uskovamme Jeesukseen? Eli kun meillä on ylilyöntejä (eli mainitsemaasi "vouhotusta"), niin varmin tapa välttää niitä on sulkea koko ko. ilmiö ulkopuolelle. Näinhän monet menettelevät esim. suhteessa karismaattisuuteen: epäraittiiden ilmiöiden takia kielletään esim. armolahjojen olemassaolo kokonaan.
---

Summa summarum: minä olen kiinnostunut ihmisoikeuksista ja niiden säilymisestä ja sen tähden olen myös kiinnostunut mihin suuntaan jo nyt pitkällä oleva mikrosiruteknologia on menossa jatkossa. Yhteiskunnallinen kontrolli voi kiristyessään luoda painajaismaisen maailman jo ihan piankin ja ilman mitään esille tuomaasi "pedon palvontaa". Henkilökohtaisesti en siis kaipaa siihen enää lisämausteeksi näitä oikeutettuja huolenaiheita turhentavia, alentuvaan sävyyn heitettyjä kommentteja "yöunien menettämisestä".

Toisaalta: tästähän ei sitten enää olekaan pitkä matka mainitsemaasi pedonmerkkiyhteiskuntaan.

Itse asiassa juuri samaa tunnut sanovan - varmaankin tahtomattasi - Sinä itsekin. Lausumasi "sirujen on todettu mm. laukaisevan allergisia reaktioita ja keho on saattanut hylkiä sirua, sekä jotkut ovat saaneet pahoja tulehduksia siruista. On myös epäilty, että siru aiheuttaisi syöpää" tulee nimittäin aika lähelle sitä Ilmestyskirjan kohtaa, jossa kerrotaan miten "pahoja ja ilkeitä paiseita tuli niihin ihmisiin, joissa oli pedon merkki ja jotka kumarsivat sen kuvaa" (Ilm. 16:2).

Ystävällisesti,

Timo Koivisto
Lahti

PS. Luulen, että postauksesi alussa esittäsi väitteen, jonka mukaan "suurin osa tapaamistani ihmisistä, jotka vouhottavat mikrosiruja vastaan, eivät ole olleet ns. vakuuttavia persoonia. Syitä persoonien epävakauteen on ollut monia, enkä halua leimata ketään mainitsemalla edes esimerkkejä" joudut vielä perumaan. Ihmettelen sitä. Se ei ensinnäkään sovi uskovan suuhun yleensä, koska se leimaa rankalla suvaitsemattomuudella ihmisiä, jotka ajattelevat joistain sinänsä kehällisistä asioista eri tavalla kuin minä itse. Vielä vähemmän se sopii seurakunnan pastorin eli paimenen suuhun, jonka omissa seurakuntalaisissakin voi tarkemmin tutkittaessa löytyä em. kaltaisia poloisia. Heitä tulee sääli...

TK

Tommi Karjalainen kirjoitti...

Kiitos Timo kommentistasi, olit perehtynyt asiaan. Tässä vastineeni:

Hyppäsin suoraan Ilmestyskirjaan, koska sieltä nousee ajatus Pedon merkistä, jota surutta sovelletaan mikrosiruihin. Tuntuu siltä, että mikrosiruteologiaa tekevät ihmiset eivät lainkaan ota huomioon kirjeen alkuperäistä merkitystä. Aivan kuten he lukisivat Ilmestyskirjaa ja ajattelisivat, että vasta nyt tällä kirjalla on mitään merkitystä!

Olen keskustellut uskovien kanssa, jotka ovat olleet vakuuttuneita siitä, että meihin on saatettu istuttaa mikrosiru esim. rokutuksen yhteydessä. Yleensä he eivät ole uskoneet, että tämä olisi vielä arkipäivää Suomessa, mutta keski-Euroopassa ja mahdollisesti muualla Pohjoismaissa kyllä.

Purkkiruokaa on syytä varastoida kallionkoloon, jos aikoo järjestelmällisesti kieltäytyä kaikista mikrosiruista (pankkikortit, kännykät, tietokoneet, navigaattorit, vähänkään uudemmat autot tai rotukoirat jne.). Ennen kuin puhuttiin mikrosiruista, pelättiin kauppojen EAN-koodeja, joiden kolme paksua viivaa edustivat koodia 666. Sellaisten tuotteiden ostamista piti välttää, samoin kuin tuli käydä kaupoissa, joissa ei käytetä viivakoodinlukijaa.

Teoria valvontayhteiskunnasta on tuttu, mutta sitä en tiennyt, että keskustelua mikrosiruista käydään myös sekulaarilla puolella! Tosin en ole valmis tällä argumentilla vetämään pois väitettä, ettei siruja pystyttäisi käyttämään vielä ihmisten paikantamiseen. Ihmisoikeuksien puolesta taisteleminen eikkareiden kanssa on jees, ja eikös meidän tulisi olla tiennäyttäjiä?! Olisiko kuitenkin muita asioita, jotka saattaisivat olla akuutimpia?

Olen aikani lapsi, myönnettäköön! En näe kuitenkaan riittävästi perusteita vouhottaa mikrosiruista, mutta ehkäpä joudun vielä syömään sanani. Niissä keskusteluissa, joita olen käynyt aiheesta, on viitattu aika ilkeästi Katoliseen kirkkoon, ja siksikään en oikein jaksa...

En ole kieltänyt armolahjojen toimimista, enkä ole mielestäni tehnyt tyhjäksi yliluonnollisen olemassaoloakaan. Uskon Saatanaan ja demoneihin. Vielä enemmän uskon kuitenkin Jumalaan, joka lähetti Jeesuksen kuolemaan puolestamme, ettei meidän tarvitsisi pelätä. Pelko saa meidän huomiomme pois evankeliumista, ja olemme vaarassa alkaa askarrella toisarvoisten asioiden parissa (tästähän sinä olet kritisoinut kirkkoja).

Huomiosi paiseista oli erittäin hyvä, tuota en ollut osannut ajatella! Olen pahoillani, jos olen antanut ymmärtää, että suhtautuisin neutraalisti mikrosiruihin - en varmasti ottaisi viatontakaan sirua itseeni. Ei sillä, että pelkäisin muuttuvani saatananpalvojaksi, vaan sillä, etten halua olla sillä tavalla röyhkeä (olen ennen uskoontuloani ollut mukana okkultismissa ja olen omat kuuskuuskutoseni raapustellut). Lainaamasi Ilmestyskirjan kohta sanoo kuitenkin: "ja jotka kumarsivat sen kuvaa." Kritiikilläni haluan pikemminkin herättää ilmoille kysymyksen: Milloin tuon kuvan kumartamisen tunnusmerkit täyttyvät? Voiko tuota kuvaa kumartaa vahingossa?

Viittaus "vouhottajat eivät ole olleet ns. vakuuttavia persoonia" on uskalias, ehkä liiankin, ehkäpä tässä on anteeksipyynnön paikka. Eivät he kaikki ole olleet vouhottajia, myönnettäköön, mutta liian moni lähestyy asiaa pelosta. Oma kysymyksensä on, että auttaako asian vähätteleminen, kuten huomaan tekeväni...

Tommi

Arttu Laine kirjoitti...

Mikrosirusta. Itse olen nähnyt Cebitissä etälukulaitteita näille RFID-siruille.

Toistaiseksi siruja (ei etäluettavia) esiintyy pankkikorteissa sekä henkilökorteissa. Kotieläimiin sekä tuotantoeläimiin on jo monta vuotta istutettu siruja tunnistamisen vuoksi.

Ei ole vaikea ennustaa että nämä kolme tarkoitusta yhdistettäisi yhdeksi tunnistamis- ja maksuvälineeksi, joka tyrkätään ihon alle etäluettavaksi siruksi.

Se on totta että viivakoodeista yms. on vouhkattu ihan turhaan menneinä vuosina. Tai turhaan ja turhaan...viivakooditekniikan kehittyneempi muoto ovat nämä sirut, jota käytetään varastovalvonnassa teollisuudessa jo tällä hetkellä.

Se että sekulaaritkin ihmiset epäilevät RFID sirujen heikentävän yksityisyyden suojaa on kyllä jo merkittävä signaali. Uskikset nyt eivät uskalla asiasta mitään enää virkkoakkaan ja ei sekulaari tallaaja sitä odotakaan ja eikä oikein hyväksykään.

Suvi kirjoitti...

Hei, haastoin sut! Katso blogiini, niin näet kuinka. :)